Icon

Veliko interesovanje izlagača za Sajam suvenira u Podgorici

Sekcija : Press centar
Datum : 09. 02. 2015.

Pripreme za dvanaesti „Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata“ koji će se održati 28. februara i 1. marta u šoping molu Delta city su u toku, a interesovanje izlagača za tu manifestaciju je veliko. Prijavu je do sad poslalo preko 60 zainteresovanih, što pokazuje da Sajam nastavlja da bude jedan od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u Crnoj Gori. Osim izlagača iz svih krajeva naše zemlje, interesovanje su pokazali i rukotvorci iz država regiona.

Sajam, koji organizuje NVO Civilni centar CG, a koji se tradicionalno više od deceniju održava u našoj zemlji, ove godine ima i jednu novinu-biće izabran najbolji štand kao i najbolji suvenir.

Cilj Sajma je promocija izrade autohtonih crnogorskih suvenira, koji su neizostavan dio turističke ponude svake zemlje. Kao i prethodnih godina i tokom ovogodišnje manifestacije sve posjetioce očekuje bogata ponuda ručno rađenih suvenira koji odslikavaju kulturno- istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore. Građani će imati priliku da vide najfinije rukotvorine, izrađene od svih vrsta materijala koji se mogu naći na našim prostorima, kao i da osjete duh i tradiciju stare Crne Gore.

Osim što će predstaviti proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih prepoznatljivih suvenira. Civilni centar CG time nastavlja da afirmiše sve one koji u izradi suvenira vide šansu za stalnim zaposlenjem te ostvarivanjem prihoda.

„Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata“ će biti otvoren od 10 do 22 sata, te pozivamo sve građane da nas posjete i podrže izlagače koji na ovaj način iskazuju njihovu ljubav prema Crnoj Gori i u velikoj mjeri doprinose razvoju turizma.

Za sve dodatne informacije možete posjetiti našu web stranicu-www.crnogorskisuveniri.com, kao i našu zvaničnu Facebook stranicu – Crnogorski Sajam suvenira.