Icon

Saopštenje 11. Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata

Sekcija : Press centar
Datum : 28. 02. 2014.

Zadovoljstvo mi je pozvati Vas na „11. Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata“ koji će se održati 7. – 9. marta u shoping mall-u Delta City u Podgorici. Ideja da se kroz organizovanje Sajma predstave proizvođači crnogorskih suvenira, kao značajnog segmenta turističke ponude, pokazuje se kao veoma korisna i važna iz više razloga. To su prije svega afirmacija naših kulturnih vrijednosti, podizanje kvaliteta u izradi suvenira, i stvaranje mreže onih koji u izradi suvenira vide svoju šansu za poslom i ostvarivanjem prihoda od njega.

Brojni predmeti nastali iz osnovih ljudskih potreba vremenom su prerasli u kreacije koje u sebi sadrže sjećanje i autentične elemente ovog prostora, ali i umjetnički šarm njihovih autora. Izložbena cjelina na kojoj su predstavljeni suveniri, ali i stari zanati okupće preko 70 izlagača rukotvorina i umjetnika koji održavaju tradiciju i kulturu ovog prostora.

Posjetioci će biti u prilici da uživaju u maštovitim djelima naših izlagača i vjerujemo da će, kao i do sada, naši proizvođaci uspjeti da vas iznenade svojim radovima i da će opravdati vaša očekivanja. Već jedanaestu godinu okupljamo sve one koji svoju kreativnost i ljubav prema Crnoj Gori iskazuju kroz predmete, upotrebnog i ukrasnog karaktera.

Civilni centar CG nastavlja da promoviše crnogorske suvenire, kao neizostavan dio turističke ponude, kroz manifestaciju koja traje više od decenije. Ponosni smo što će u okviru ovogodišnje manifestacije biti dodijeljeni Sertifikati za 12 izrađivača suvenira koji su zadovoljili kriterijume koje je nacionalna komisija za dodjelu oznake kvaliteta »Crnogorski suvenir« definisala.

Vjerujući da ovaj vid turističke ponude i promocije crnogorskog kulturnog blaga ima veliku perspektivu i budućnost, najiskrenije Vas pozivam da i ovoga puta budete sa nama.

»Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata« će trajati 7, 8. i 9. marta od 10 – 22 časa u shopping mall-u Delta City.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da me pozovete ili posjetite našu stranicu: www.crnogorskisuveniri.com

Majda Begović

PR Civilnog centra CG

Tel: 069 257 899