Icon

Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata – 27. i 28. februar – Delta City

Sekcija : Novosti
Datum : 01. 02. 2016.

Ostalo je još samo nekoliko slobodnih mjesta za učešće na Sajmu suvenira koji će biti održan posljednjeg februarskog vikenda u šoping molu Delta City u Podgorici.

Sajam suvenira će i ove godine okupiti umjetničke zanatlije i proizvođače suvenira i rukotvorina iz cijele Crne Gore. Biće to prilika za posjetioce da proputuju kroz cijelu Crnu Goru i sve njene ljepote iskazane kroz autentične suvenire.

Interesovanje za Sajam suvenira ne jenjava ni nakon više od decenije, što nam govori da smo bili na pravom putu kada smo prije trinaest godina pomogli, tada, ne tako brojnim proizvođačima da prikažu svoje radove i zajedno sa njima učinili turistički proizvod Crne Gore kompletnijim.

Ono što organizacijom Sajma suvenira želimo da postignemo jeste da promovišemo autohtone crnogorske suvenire kao neizostavan dio turističke ponude. Osim što će predstaviti proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih prepoznatljivih suvenira.

Civilni centar time nastavlja da afirmiše sve one koji u izradi suvenira vide šansu za stalnim zaposlenjem te ostvarivanjem prihoda.

Na izrada suvenira se u regionu već odranije gleda kao unosan biznis za koji je potrebno malo talenta i puno rada. Iskustva i priče nekih od naših stalnih učesnika na Sajmu suvenira našla su se i u Priručniku iz preduzetništva za srednje stručne škole. Raduje nas ova činjenica da se i kod nas počelo govoriti o izradi suvenira kao vidu preduzetništva. Kao jedan vid terapije prepoznat je i u radu sa djecom i mladima sa problemima u razvoju.

Proizvođači koji svoje radove žele da predstave na ovogodišnjem Sajmu suvenira se mogu prijaviti putem portala www.crnogorskisuveniri.com do 15. februara.