Icon

Sajam suvenira za vikend okupiće 65 izlagača iz cijele Crne Gore

Datum : 27. 02. 2015.

Dvanaesti Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata održava se 28. februara i 1. marta u šoping molu Delta city, a ovogodišnja manifestacija se organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice.

 

Tradicionalna manifestacija, koja se održava više od deceniju, će okupiti 65 izlagača iz cijele Crne Gore.

 

Na Sajmu će učestvovati i učenici Srednje stručne škole „Sergije Stanić“ kao i učenici škole „Spasoje Raspopović“, koji su prepoznali našu manifestaciju kao važan segment učeničkog preduzetništva.

 

Šansu da pokažu svoje radove na Sajmu će iskoristiti i Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića, NVO „Srce“ iz Mojkovca kao i Multidisciplinarni obrazovni centar iz Podgorice.

 

Sajam, koji organizuje NVO „Civilni centar CG“, ove godine ima i jednu novinu-biće izabran najbolji štand kao i najbolji suvenir.

 

Cilj Sajma je promocija izrade autohtonih crnogorskih suvenira, koji su neizostavan dio turističke ponude svake zemlje. Kao i prethodnih godina i tokom ovogodišnje manifestacije sve posjetioce očekuje bogata ponuda ručno rađenih suvenira koji odslikavaju kulturno- istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore. Građani će imati priliku da vide najfinije rukotvorine, izrađene od svih vrsta materijala koji se mogu naći na našim prostorima, kao i da osjete duh i tradiciju stare Crne Gore.

 

Osim što će predstaviti proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih prepoznatljivih suvenira. Civilni centar CG time nastavlja da afirmiše sve one koji u izradi suvenira vide šansu za stalnim zaposlenjem te ostvarivanjem prihoda.

 

Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata će biti otvoren od 10 do 22 sata.

Pozivamo sve građane da nas posjete i podrže izlagače koji na ovaj način iskazuju ljubav prema Crnoj Gori.