Icon

Poziv za medije

Sekcija : Press centar
Datum : 06. 02. 2013.

10. Sajam suvenira, Delta City Podgorica – 9. i 10. februar

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Poštovani,

Zadovoljstvo mi je obavijestiti Vas da će se na jubilarnom 10. Sajmu suvenira, koji će ovog vikenda biti održan u shopping mall-u Delta City u Podgorici, predstaviti skoro 80 proizvođača suvenira, umjetnina i drugih rukotvorina.  Pored domaćih proizvođača i ove godine ćemo ugostiti i proizvođače iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

NVO Civilni centar CG, kao organizator ove manifestacije koja traje već deceniju, nastavlja da promoviše crnogorske suvenire, kao neizostavan dio turističke ponude. S obzirom da je Crna Gora poznata po velikom broju kreativnih ljudi koji se bave različitim vrstama ručnog rada, imamo zadovoljstvo da i ove godine, pored izrađivača suvenira, predstavimo radove i drugih rukotvoraca i umjetničkih zanatlija.

Na ovogodišnjem, jubilarnom Sajmu suvenira, iskoristićemo priliku da pojedinim učesnicima, koji su, svako na svoj način doprinijeli ovoj manifestaciji, iskažemo posebnu zahvalnost i to: Udruženju za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić, Srednjoj stručnoj školi »Spasoje Raspopović« Podgorica, »Dekupaž studiju« Bar, Udruženju građana »Biber« iz Bečeja, koja već nekoliko godina predstavlja tradiciju i kulturu Vojvodine.

Dodijelićemo i plakete za doprinos razvoju proizvodnje suvenira i to: Jadranki Pravilović sa Cetinja– za koncept »Minijatura crnogorsko selo«, NVO Oliva art Sutomore – za kolekciju unikatnih suvenira od maslinovog drveta, radionici Đalac iz Virpazara za kolekciju unikatnih predmeta od keramike inspirisanih Skadarskim jezerom, kao i Dragoju Njaru Maškoviću iz Kolašina za autentične drvene predmete.

Deseti Sajam suvenira će početi u subotu, 9. februara u 11 časova uz program Svetlane Raičković i grupe »Grlice«. Istog dana u 17 sati publici će se predstaviti KUD »Njegoš« sa Cetinja, kada ćemo i dodijeliti zahvalnice i plakete učesnicima. Maifestacija se završava u nedjelju u 20 sati.

Kao i svake godine, biće štampan katalog sa kontakt podacima i asortimanom svih izlagača. Time ćemo olakšati i pomoći i proizvođačima i distributerima, kako bi njihovi proizvodi što prije stigli do kupaca.

S poštovanjem,

Maja Leković

Civilni centar CG

Tel:  067 247 100