Icon

Najava >>> Sajam suvenira 2019.

Sekcija : Press centar
Datum : 06. 03. 2019.

NVO “Civilni centar CG” organizuje 17. Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata 8, 9. i 10. marta  u šoping molu Delta City.

Za tradicionalni sajam u Delti i ove godine tražilo se mjesto više. Prijavilo se preko 60 izlagača iz svih krajeva zemlje, što pokazuje da sajam nastavlja da bude jedan od najznačajnijih manifestacija tog tipa u Crnoj Gori.

Cilj Sajma je promocija izrade autohtonih crnogorskih suvenira i drugih rukotvorina, koji su neizostavan dio ponude svake zemlje, njene istorije, kulture i folklora.

Posjetioci će imati priliku da vide najfinije rukotvorine, izrađene od svih vrsta materijala koji se mogu naći na našim prostorima, kao i da osjete duh i tradiciju Crne Gore, i uvjere se u kreativnost i preduzetnički duh naših građana.

Osim što će predstaviti proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih. Na taj način nastavljamo da afirmišemo sve one koji u rukotvorinama vide šansu za ostvarivanjem prihoda, i mogućnost za zaposlenje.

Sajam suvenira je postala najprepoznatljivija manifestacija ovakvog tipa u Crnoj Gori, te smo pomogli velikom broju, nekad nezaposlenih, da kroz rukotvorine pronađu zaposlenje, registruju svoje radionice i počnu da stvaraju dohodak, kako za sebe, tako i za svoju zemlju (kroz poreze i doprinose).

Sajam će biti otvoren od 10 do 22 sata.

Više informacija možete pronaći na našem sajtu www.crnogorskisuveniri.com ili na fb stranici Crnogorski sajam suvenira.

PR Sajma suvenira

Jelena Ćetković

067-305-130